Η Χαλκιδική αποτελεί παραδοσιακά δημοφιλή τουριστικό προορισμό των Ελλήνων κατά τους θερινούς μήνες και, ειδικά, των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών από τις βαλκανικές χώρες και από τη Ρωσία, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Η Χαλκιδική είναι γνωστή για το μοναδικό ορεινό της τοπίο, για τα πλούσια καταπράσινα δάση της με δέντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, για τα καταγάλανα και καθαρά νερά της, για την πλούσια γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά της, καθώς και για τους χώρους ιδιαίτερου αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος που διαθέτει. Όλα τα παραπάνω την κατατάσσουν εύλογα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς και ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Η Χαλκιδική βρίσκεται 65 χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, απέχοντας περίπου 650 χλμ από την Αθήνα. Είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή με αεροπλάνο, μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την αξιοποίηση ενός παραθαλάσσιου ακινήτου σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της χερσονήσου της Χαλκιδικής.

Ποσείδι

Πρόκειται για έκταση 160 στρμ. περίπου, με θαλάσσιο μέτωπο μήκους 370 μ., στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. 

Απέχει 105 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 95 χλμ από το Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία». 

Το ακίνητο είναι κατάλληλο για ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων υψηλού επιπέδου και εγκαταστάσεων αναψυχής.