Αναβάθμιση υποδομών απονομής της Δικαιοσύνης / Κατασκευή κτιρίου Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών

Σε Εξέλιξη

Μονάδα Ωρίμασης Έργων

Το έργο αφορά την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στην Αθήνα που θα στεγάσει το Πρωτοδικείο Αθηνών και την Εισαγγελία Αθηνών σε χώρο που βρίσκεται σήμερα μεταξύ Εφετείου και Ειρηνοδικείου. Με την υλοποίηση του έργου θα τοποθετηθούν στον ίδιο χώρο όλες οι υπηρεσίες της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, γεγονός που θα οδηγήσει σε καλύτερες συνέργειες και συνεργασία.

Η στέγαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Αθηνών σε ένα νέο κτήριο που θα πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις απονομής δικαιοσύνης θα οδηγήσει σε διευκόλυνση όλων των εμπλεκομένων στη δικαιοδοτική διαδικασία και σε επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα υποστηρίξει τις νέες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες όπως την ηλεκτρονική δικαιοσύνη, την βελτίωση δεξιοτήτων και την κατάρτιση δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων κτλ. Επιπλέον το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα καλύπτει όλες τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ενεργειακές του απαιτήσεις και να μειωθεί το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

 

 

DOWNLOADS

Σχετικά Άρθρα

Μοιράσου το έργο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Εκτύπωση