Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης

Ολοκληρωμένη

Ακίνητα

Τοποθεσία

-

Είδος Ακινήτου

-

Έκταση

-

Δομημένη Επιφάνεια

-

Έντος Σχεδίου

-

Γενικές Πληροφορίες

Τοποθεσία

Το ακίνητο απέχει περίπου 1χλμ. από την Αττική Οδό ενώ έχει άμεση πρόσβαση στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις (Olympic Complex) συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού Σταδίου (το οποίο χρησιμοποιούν ως έδρα οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Παναθηναϊκού και της Α.Ε.Κ.)

Μέγεθος

Η επιφάνεια του οικοπέδου που αντιστοιχεί στο ακίνητο ανέρχεται περίπου στα 64.000 τ.μ. και αποτελεί τμήμα της ευρύτερης έκτασης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α.) η οποία ανέρχεται περίπου στα 974.000 τ.μ.

Kτήριο

GOLDEN HALL: Συνολική επιφάνεια: περίπου 132.200 τ.μ.

  • Ανωδομή: περίπου 73.000 τ.μ.
  • Υπόγειοι βοηθητικοί χώροι και θέσεις στάθμευσης: περίπου 59.200 τ.μ.

Επιπρόσθετος χώρος (κενό τμήμα κτηρίου)

  • Ανωδομή: 14.300τ.μ.
  • Υπόγειος χώρος στάθμευσης: 7.300τ.μ.

Golden Hall Mισθωτές «Άγκυρες»

Inditex Group (Zara, Zara home, Massimo, Oysho, Pull & Bear, Stradivarius), Attica Golden, Notos home

Σύντομο Ιστορικό/Περιγραφή

  • Το ακίνητο κατασκευάστηκε για να στεγάσει το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) με σκοπό την αναμετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
  • Μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, η χρήση του κυρίως χώρου του IBC, μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο. Η υπόλοιπη επιφάνεια προοριζόταν για τη δημιουργία Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων.

Γενική Ιδέα Αξιοποίησης του Έργου

Η προτεινόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει το υπάρχον εμπορικό κέντρο και επιπλέον χρήσεις για το κενό τμήμα του κτηρίου, οι οποίες αφορούν κυρίως σε χρήσεις πολιτιστικές (μουσείο), αναψυχής, παιδικής εκπαίδευσης/αναψυχής και γυμναστηρίου και δευτερευόντως σε χρήσεις εμπορικές και γραφειακών χώρων.