Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την παραίτηση της κυρίας Μπουμπενίκοβα από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Τον Αύγουστο του 2011 τα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότειναν 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να διοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσυσταθέντος Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Από τους πολλούς υποψηφίους που προτάθηκαν από αρκετά Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης, η κυρία Μπουμπενίκοβα επιλέχθηκε με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Τη συγκεκριμένη περίοδο κατείχε τη θέση της Προέδρου του Ταμείου Εθνικής Περιουσίας της Σλοβακίας.

Σε συνέχεια καταγγελιών για διαφθορά, νωρίτερα εντός του τρέχοντος έτους, οι αρχές της Σλοβακίας  προχώρησαν στην απόλυση της κυρίας Μπουμπενίκοβα από το Ταμείο Εθνικής Περιουσίας της χώρας. Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, οι αρχές της Σλοβακίας δεν έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες ή οποιαδήποτε επίσημη διαδικασία έρευνας σχετικά με την κυρία Μπουμπενίκοβα, έως και σήμερα.

Η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη την παραίτηση της κυρίας Μπουμπενίκοβα από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, η οποία κοινοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2012, σημειώνοντας ότι προσυπογράφει το θεμελιώδες τεκμήριο της αθωότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Τελική κατακύρωση του διαγωνισμού που διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου για τη μίσθωση του μεταλλευτικού εργοστασίου, των μεταλλείων και των σχετικών δικαιωμάτων εξόρυξης ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται υπό διαχείριση της ΛΑΡΚΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ