Ελληνικό

Ολοκληρωμένη

Ακίνητα

Τοποθεσία

Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αττικής, Δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου & Γλυφάδας

Είδος Ακινήτου

Γη

Έκταση

6.200.000 τ.μ.

Δομημένη Επιφάνεια

-

Έντος Σχεδίου

Ναι

Στις 25 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής του Ελληνικού μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development, σηματοδοτώντας την έναρξη της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου του Αγίου Κοσμά και την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης.

Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και επιπλέον, παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού 347.191.349 ευρώ.

Η αξιοποίηση του ακινήτου του Ελληνικού, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 6.200.000 τ.μ., εξαιρούμενου του αιγιαλού και της παράλιας, είναι ενα εμβληματικο εργο που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής.

Η συνολική επένδυση για την ολοκλήρωση του έργου θα ανέλθει σε 8 δισ. ευρώ Οι υποχρεωτικές επενδύσεις την πρώτη επενδυτική περίοδο εκτιμώνται σε 5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνοντας 1,5 δισ. ευρώ σε έργα υποδομής και δημοσίου συμφέροντος.

Η ανάπλαση του Ελληνικού αναμένεται να έχει θετική επίδραση 1,5-2% στο ΑΕΠ της χώρας μας, δημιουργώντας περί τις 10.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και 70.000 νέες θέσεις απασχόλσης όταν ολοκληρωθεί το έργο. Στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περίπατου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους

Σχετικά Άρθρα

Μοιράσου το έργο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Εκτύπωση