Ιαματική Πηγή Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων

Σε εξέλιξη

Ακίνητα

Τοποθεσία

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, Δήμος Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου

Είδος Ακινήτου

Γη με Κτίσματα

Έκταση

474.524,00 (5 τμήματα)

Δομημένη Επιφάνεια

23.255,00 τ.μ.

Έντος Σχεδίου

Τμήμα 172.158,00 τ.μ.

Παραθαλάσσιο ακίνητο στο νότιο τμήμα του Μαλιακού κόλπου στο κέντρο του οικισμού των Καμμένων Βούρλων ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα από την δεκαετία του 1930. Το θαλάσσιο μέτωπο του ακινήτου (βόρειο όριο) αποτελείται από αμμώδη παραλία μήκους περίπου 520 μ. ενώ το νότιο όριο εκτείνεται μέχρι τις πευκόφυτες πλαγιές του όρους Κνημίς τμήμα της οροσειράς του Καλλιδρόμου Εντός του ακινήτου λειτουργεί σύγχρονη πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5αστέρων με κέντρο Wellness & SPA και υδροθεραπευτήριο τροφοδοτούμενα από Ιαματικές Πηγές, για τις οποίες προωθούνται οι διαδικασίες αναγνώρισής τους. Ο συνδυασμός θάλασσας, θεραπευτικών πηγών και δασωμένου βουνού καθιστούν την περιοχή ένα αξιόλογο, εμβληματικό και φημισμένο θέρετρο, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, που προσελκύει σημαντική τουριστική κίνηση.

 

Τοποθεσία

Το ακίνητο βρίσκεται εντός του οικισμού των Καμμένων Βούρλων. Η πρόσβαση γίνεται άμεσα, μέσω της νέας βελτιωμένης χάραξης της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Απέχει 175 χλμ από την Αθήνα (2 ώρες, με το αυτοκίνητο, από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος), 145 χλμ από το Βόλο, 100 χλμ από τους Δελφούς και 40 χλμ από την Λαμία. Η ακριβής θέση και τα όρια του ακινήτου απεικονίζονται στο χάρτη Google.

 

Αξιοθέατα & Σημεία Ενδιαφέροντος

Αρχαιολογικοί χώροι Θερμοπυλών, Δελφών και Θηβών Πήλιο (παραδοσιακοί οικισμοί, παραλίες και Χιονοδρομικό Κέντρο) Χιονοδρομικα Κέντρα Παρνασσού και Καρπενησίου Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας (Υπάτη), Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

 

Επόμενα βήματα αξιοποίησης

Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ

  • Έγκριση ΕΣΧΑΔΑ
  • Διαγωνισμός

 

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Στα υφιστάμενα κτίσματα και τις υποδομές του ακινήτου περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

  • Ξενοδοχείο Γαλήνη 5*  δυναμικότητας 500 κλινών (σε λειτουργία)
  • Υδροθεραπευτήριο Ιπποκράτης (σε λειτουργία)
  • Ξενοδοχεία Ράδιον & Θρόνιον (διατηρητέα, εκτός λειτουργίας)
  • Υδροθεραπευτήριο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ (διατηρητέο, εκτός λειτουργίας)
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις

 

Το ακίνητο θα αξιοποιηθεί με την έγκριση ΕΣΧΑΔΑ με βάση τις διατάξεις του Ν. 3986/2011 που θα περιλαμβάνει τις Χρήσεις “Τουρισμός-Αναψυχή με έμφαση στα ιαματικά – θερμαλιστικά κέντρα τουρισμού και με δυνατότητα πρόσθετης δόμησης – σε σύγκριση με την υφιστάμενη – 6,000 τ.μ., περίπου. Στο εντός Σχεδίου τμήμα του θα προταθεί τροποποίηση του ισχύοντος Ρυμοτομικού Σχεδίου.

 

Σύμβουλοι αξιοποίησης

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος: ALPHA BANK AE
Τεχνικός Σύμβουλος: ΔΕΚΑΘΛΟΝ ΑΕ & ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ
Νομικός Σύμβουλος: KLC Law Firm

 

 

DOWNLOADS

Σχετικά Άρθρα

Μοιράσου το έργο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Εκτύπωση