Ιαματική Πηγή Θερμοπυλών

Επικείμενη

Ακίνητα

Τοποθεσία

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, Δήμος Λαμιέων

Είδος Ακινήτου

Γη με Κτίσματα

Έκταση

940.359,80 (3 Τμήματα)

Δομημένη Επιφάνεια

4.309,47 τ.μ.

Έντος Σχεδίου

Όχι

Το ακίνητο βρίσκεται πλησίον του οικισμού και εντός του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών που αποτελεί εμβληματικό ιστορικό τόπο αναφοράς λόγω της μάχης των Θερμοπυλών το 480 π.Χ μεταξύ Ελλήνων και Περσών. Το ακίνητο αποτελείται από τρία αυτοτελή τμήματα που εκτείνονται από την Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) και την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης μέχρι τις παρυφές του όρους Καλλίδρομο. Εντός του ακινήτου υπάρχει μία αναγνωρισμένη και φημισμένη από την αρχαιότητα Ιαματική Πηγή, ένα υδροθεραπευτήριο και δύο ξενοδοχειακές μονάδες. Η θέση του ακινήτου στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών, το μέγεθος και η γειτνίαση του με σημαντικά αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, παραλίες και χώρους πρασίνου το καθιστούν ελκυστικό επενδυτικά για την ανάπτυξη ποικιλίας δραστηριοτήτων θερινού και χειμερινού τουρισμού, ιαματικού και θερμαλιστικού τουρισμού,τουρισμού ευεξίας, ιστορικού και πολιτιστικού τουρισμού.

 

Τοποθεσία

Το ακίνητο βρίσκεται 1,5 χλμ δυτικά από τον οικισμό των Θερμοπυλών. Απέχει 16 χλμ από την Λαμία, 25 χλμ από τα Καμένα Βούρλα και 200 χλμ από την Αθήνα (2 ώρες, με το αυτοκίνητο, από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος). Η πρόσβαση στο ακίνητο γίνεται άμεσα, μέσω της νέας βελτιωμένης χάραξης της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) και μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης. Η ακριβής θέση και τα όρια του ακινήτου απεικονίζονται στο χάρτη Google.

 

Αξιοθέατα & Σημεία Ενδιαφέροντος

Αρχαιολογικοί χώροι Θερμοπυλών, Δελφών και Θηβών Πήλιο (παραδοσιακοί οικισμοί, παραλίες και Χιονοδρομικό Κέντρο) Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Καρπενησίου Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας (Υπάτη) Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, Μνημείο Αλαμάνας Γέφυρα Γοργοποτάμου

 

Επόμενα βήματα αξιοποίησης

  • εκπόνηση ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ
  • Έγκριση ΕΣΧΑΔΑ
  • Διαγωνισμός

 

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Τα υφιστάμενα κτίρια μέσα στο ακίνητο είναι:

  • Κτίριο Υδροθεραπευτηρίου με 18 λουτήρες ρωμαϊκού τύπου και εσωτερική πισίνα
  • Ξενοδοχείο «Αίγλη» δυναμικότητας 80 κλινών (εκτός λειτουργίας)
  • Ξενοδοχείο «Ασκληπιός» δυναμικότητας 88 κλινών (εκτός λειτουργίας)
  • Κτίριο γραφείων διοίκησης του υδροθεραπευτηρίου, το οποίο χρησιμοποιείται ως αστυνομικό τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.
  • Κτίριο εστιατορίου του υδροθεραπευτηρίου, (εκτός λειτουργίας)
  • Υποστηρικτικές κτιριακές εγκαταστάσεις (κτίσματα ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, βιολογικού καθαρισμού κ.λπ)

 

Το ακίνητο προβλέπεται να αξιοποιηθεί με την έγκριση ΕΣΧΑΔΑ με βάση τις διατάξεις του Ν. 3986/2011 που θα περιλαμβάνει τις Χρήσεις “Τουρισμός-Αναψυχή με έμφαση στην ανάπτυξη χρήσεων θερμαλιστικού – ιαματικού τουρισμού.

 

Σύμβουλοι αξιοποίησης

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Τεχνικός Σύμβουλος: ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. -DELTA ENGINEERING  ΕΤΕ
Νομικός Σύμβουλος: ΣΑΡΔΕΛΑΣ- ΠΕΤΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο «ΗΛΙΑΔΟΥ- ΤΣΙΩΝΑ» και το δικηγορικό γραφείο Βαρβάρας Μέργου

 

 

 

DOWNLOADS