Κτήμα Καραθώνα

Επικείμενη

Ακίνητα

Τοποθεσία

Περιφέρεια Πελοποννήσου , Νομός Αργολίδας, Δήμος Ναυπλιέων

Είδος Ακινήτου

Γη

Έκταση

1912 στρ. (415 στρ. προς αξιοποίηση)

Δομημένη Επιφάνεια

-

Έντος Σχεδίου

Όχι

Παραθαλάσσιο ακίνητο σε ειδυλλιακή τοποθεσία, σε μικρή απόσταση από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους την περίοδο 1828 -1833 και μία από τις πλέον ιστορικές και γραφικές πόλεις της Ελλάδας. Το αμμώδες, παραλιακό μέτωπο του ακινήτου έχει μήκος 1.500 μ. και η αμφιθεατρική ανάπτυξη του, προσφέρει πανοραμική και απεριόριστη θέα στον όρμο της Καραθώνας και στον Αργολικό Κόλπο έως απέναντι στα παράλια του Άστρους.

Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας ενώ διαθέτει ιδιαίτερα αναπτυγμένες τουριστικές υποδομές, οι οποίες όμως χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση.

Το ακίνητο συνδυάζει τη μοναδικής ομορφιάς τοποθεσία, την εγγύτητα στην Αθήνα, την παρουσία πολύ σημαντικών αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων, την ύπαρξη καλής ποιότητας τουριστικών υποδομών στις γειτνιάζουσες πόλεις του Ναυπλίου και τους οικισμούς της Αργολίδας. Σε αυτά τα θετικά της θέσης του ακινήτου προστίθεται η σημαντική του έκτασή του (μεγαλύτερη των 400στρ.) η οποία παρέχει τη δυνατότητα για ανάπτυξη τουριστικών υποδομών υψηλής ποιότητας και κλίμακας.

 

Τοποθεσία

Το Κτήμα Καραθώνα βρίσκεται 4 χλμ ανατολικά του Ναυπλίου και
συνδέεται με την πόλη με ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό διπλής κατεύθυνσης. Απέχει 147 χλμ από την Αθήνα (110χλμ σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο), 183 χλμ από την Πάτρα και 30 χλμ από τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και της Επιδαύρου. Εσωτερικά του ακινήτου υφίσταται οδικό δίκτυο μερικώς ασφαλτοστρωμένο.

Η ακριβής θέση και τα όρια του ακινήτου απεικονίζονται στο χάρτη Google.

Αξιοθέατα & Σημεία Ενδιαφέροντος

  • Ναύπλιο (Παλαμίδι, Μπούρτζι, Ακροναυπλία)
  • Αρχαιολογικοί χώροι Μυκηνών & Επιδαύρου
  • Τολό
  • Νησιά Αργοσαρωνικού (Πόρος- Ύδρα- Σπέτσες)
  • Χιονδρομικό Κέντρο Μαινάλου

 

Επόμενα βήματα αξιοποίησης

  • Ολοκλήρωση Ωρίμανσης
  • Έγκριση ΕΣΧΑΔΑ
  • Διαγωνισμός

 

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Εντός του ακινήτου υφίστανται μικρής έκτασης αυθαίρετες κτιριακές εγκαταστάσεις εστίασης (ταβέρνες), beach bar, περιπτέρα θαλάσσιων σπορ, κτίρια εξυπηρέτησης λουομένων, χώροι υγιεινής, γήπεδα (beach volley) κ.λπ.

 

Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 μετά από την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ. Η θέση και η μοναδικότητα του ακινήτου το καθιστούν ιδανικό για ανάπτυξη χρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

 

Σύμβουλοι αξιοποίησης

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος: –

 

 

DOWNLOADS

Σχετικά Άρθρα

Μοιράσου το έργο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Εκτύπωση