Μαρίνα Αλίμου

Ολοκληρωμένη

Yποδομές

Στις 13 Μαΐου 2020 το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε Σύμβαση Παραχώρησης (ΣΠ) μαζί με το Ελληνικό Δημόσιο, την ΕΤΑΔ ΑΕ και τον προτιμητέο επενδυτή ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ (Παραχωρησιούχος) και την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ (Αρχικός Μέτοχος), για την Παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου για διάρκεια σαράντα (40) ετών.

Οι Αμοιβές Παραχώρησης ανήλθαν σε Εφάπαξ αμοιβή €27.336.823, ενώ η Σταθερή Αμοιβή Παραχώρησης (προσαρμόζεται με ΔΤΚ) €210 χιλ. /έτος για τα έτη 1-5 και €300 χιλ. /έτος για τα έτη 6-40.

Σε ότι αφορά το Μεταβλητό Οικονομικό Αντάλλαγμα ανέρχεται σε 16% των Ετήσιων Πραγματικών Εσόδων, ενώ ορίζεται Ελάχιστο Ετήσιο Οικονομικό Αντάλλαγμα στην ΣΠ, ως «εγγυημένο» ποσό.

Η 01 01.01.2021 αποτελεί την Επίσημη Ημερομηνία Έναρξης της Σύμβασης Παραχώρησης για το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας ζώνης (210.000 ΤΜ) και/ή της θαλάσσιας ζώνης του Τουριστικού Λιμένα Αλίμου (Μαρίνα Αλίμου).

Προβλέπεται πενταετής περίοδος Έργων Ανάπτυξης, ενώ υποχρέωση του Παραχωρησιούχου αποτελεί ο πλήρης επανασχεδιασμός των εγκαταστάσεων και υποδομών, ώστε με την ολοκλήρωση του έργου να παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Το συνολικό ύψος της αρχικής επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 57,5 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης παραχώρησης της εκμετάλλευσης για τα επόμενα 40 χρόνια (με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμα έτη).

Εκτός από τα έργα θαλάσσιας κατασκευής, θα γίνουν μεταξύ άλλων ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας και πάρκινγκ 850 – 1.000 θέσεων.

Η μαρίνα Αλίμου αποτελεί τη μεγαλύτερη μαρίνα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού.

Η εξαιρετική στρατηγική της θέση ως μέρος του αστικού ιστού της Αθήνας και η μεγάλη της χερσαία ζώνη αποτελούν εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την αξιοποίησή της. Η μαρίνα σήμερα λειτουργεί κυρίως ως μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό μικρών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής (bare boats).

Εντός του 2024 αναμένεται η έναρξη των έργων μετά την ολοκλήρωση έγκρισης της Κ.Υ.Α. και των οικοδομικών αδειών που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση των έργων.

 

DOWNLOADS

Σχετικά Άρθρα

Μοιράσου το έργο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Εκτύπωση