Το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοινώνει την έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας με σκοπό την αξιοποίηση ακινήτου στη θέση «Θίννες» στο Βαρθολομιό (Ηλεία, Πελοπόννησος). Το ακίνητο βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου, εμπίπτει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαρθολομιού και απέχει 3.5 χλμ από τον ομώνυμο οικισμό που είναι και η πλησιέστερη κωμόπολη. /p>

Γενική περιγραφή ακινήτου

Το ακίνητο βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου, εμπίπτει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαρθολομιού και απέχει 3.5 χλμ από τον ομώνυμο οικισμό που είναι και η πλησιέστερη κωμόπολη.

Το Ακίνητο έχει έκταση 952.172,69 τ.μ. Το μεγαλύτερο τμήμα του έχει λοφώδες εδαφικό ανάγλυφο με αμμόλοφους ύψους 3 περίπου μέτρων, ενώ ένα μικρό υπόλοιπο αποτελείται από θαμνώδη βλάστηση. Το σχήμα του είναι πολυγωνικής μορφής με μεγάλο μέτωπο (2.000 περίπου μέτρα) προς την παραλία. Απέχει περί τα 1.200 μ. από την παραλία Θινών ενώ περιμετρικά του βρίσκεται το δάσος των Θινών.

Εντός του ακινήτου υφίστανται τμήματα χαρακτηρισμένα ως δασικά, καθώς και τμήματα χαρακτηρισμένα ως αναδασωτέα.

Προσβασιμότητα

 

Το ακίνητο απέχει:

 

  1. 11 χλμ από το λιμάνι της Κυλλήνης που συνδέει ακτοπλοϊκά την Πελοπόννησο με τα νησιά Ζάκυνθος και Κεφαλονιά
  2. 35 χλμ από το λιμάνι του Κατακόλου στο οποίο αγκυροβολούν κρουαζιερόπλοια
  3. 35 χλμ από τον Πύργο την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
  4. 45 χλμ από το πολιτικό αεροδρόμιο Αράξου καi
  5. 75 χλμ από την Πάτρα 

 

Το ακίνητο απέχει, επίσης, περί τα 8 χλμ από την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου. Η χάραξη της Ολυμπίας Οδού, όταν το σχετικό τμήμα υλοποιηθεί διέρχεται σε απόσταση 9 χλμ από το ακίνητο.

 

Προτεινόμενη Αξιοποίηση

Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3986/2011 με την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ, με καταλληλότερες προτεινόμενες χρήσεις εκείνες του «Τουρισμού – Αναψυχής» με υποχρεωτική κατασκευή Γηπέδου Γκολφ διεθνών προδιαγραφών 18 οπών και ανάπτυξη Ξενοδοχείου, Τουριστικών Επιπλωμένων κατοικιών και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων, που προβλέπεται να συντελέσει καθοριστικά στη συμπλήρωση και αναβάθμιση των τουριστικού προϊόντος και των υφιστάμενων υποδομών.