Γενικές Πληροφορίες

Θέση Ακινήτου

Το Ακίνητο αποτελείται από δύο γειτονικές παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες και βρίσκεται στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Απέχει 20χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο, την πόλη και το Νοσοκομείο Ρόδου. Το ακίνητο είναι πολύ κοντά στην Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου και σε μικρή απόσταση από τις δημοφιλείς παραλίες της Τσαμπίκας και των Κολυμπίων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το 2011 η διεθνής κίνηση στο αεροδρόμιο Ρόδου ανήλθε σε 3.473.000, ενώ από το εσωτερικό διακινήθηκαν 673.000 επιβάτες. Στον αριθμό αυτό, προστίθενται και 1.042.000 επιβάτες από το λιμάνι της Ρόδου, κατά την ίδια περίοδο. Η πλειοψηφία των τουριστών προέρχεται από την Μ. Βρετανία, ενώ ακολουθούν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ρωσία και η Σουηδία.

Στην περιοχή της Αφάντου μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και ένα 4 αστέρων, ενώ η εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας των τουριστών της περιοχής γίνεται μέσω ενοικιαζόμενων δωματίων και στούντιο. Ωστόσο, στη Ρόδο έχουν ήδη ισχυρή παρουσία μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως: Sheraton, Aldemar, Acquis, Grecotel και Louis.

Μέγεθος Ακινήτου

Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου είναι 1.858.000 τμ περίπου. Μέρος της ιδιοκτησίας (450,000 τμ) περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών που σχεδιάστηκε από τον Donald Herradine και είναι σε λειτουργία από το 1973 . Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε ακτογραμμή μήκους 7χλμ περίπου.

Αξιοποίηση του Ακινήτου

Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών και εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών τουρισμού αναψυχής, γύρω από το υφιστάμενο γήπεδο γκολφ, σε ένα καθιερωμένο τουριστικό προορισμό με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Το ΤΑΙΠΕΔ σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολύνει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ακινήτου.