Το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, προωθεί την αξιοποίηση, μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης των δικαιωμάτων χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσής τους, του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου και του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά.

 

Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου

 
Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων.
Περιμετρικά του οικοπέδου έχει κατασκευασθεί περίφραξη ενώ υπάρχουν δύο πύλες εισόδου, μία ανατολικά και η κύρια δυτικά. Μετά την κύρια είσοδο βρίσκεται υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και το Κτίριο Διοίκησης.
 
Στην υπόλοιπη έκταση έχουν κατασκευαστεί ανοικτοί και κλειστοί αγωνιστικοί χώροι, το κτιριακό συγκρότημα των στάβλων, η κτηνιατρική κλινική ενώ ανατολικότερα της δεύτερης πύλης εισόδου βρίσκεται το ελικοδρόμιο.
 
Στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικοπέδου έχει διαμορφωθεί έκταση για την διεξαγωγή του Ιππικού Τριάθλου (cross country) στην οποία περιλαμβάνεται και τεχνητή λίμνη. Περιμετρικά του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί εσωτερικός ασφαλτοστρωμένος οδικός δακτύλιος ενώ μικρότερες οδικές προσβάσεις και πεζόδρομοι συντελούν στην σύνδεση των επιμέρους λειτουργικών ενοτήτων του Ο.Ι.Κ.
 
Το ακίνητο είναι κατάλληλο για χρήσεις αθλητισμού και αναψυχής.

 

Σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ είναι:

- Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος ALPHA BANK AE

- Νομικός Σύμβουλος Platis-Anastassiadis & Associates Law Partnership

- Τεχνικός Σύμβουλος ΑΣΠΑ ΑΕ

 

Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά

 
Πρόκειται για ακίνητο το οποίο απέχει περίπου 500 μέτρα από την παραλία του Σχοινιά προς το βόρειο τμήμα του κόλπου του Μαραθώνα. Στο παραλιακό τμήμα του Σχοινιά επικρατούν χρήσεις τουρισμού – αναψυχής ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες όπου συγκεντρώνεται στην περιοχή μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Πλησίον του ακινήτου βρίσκονται οι οικισμοί του Σχοινιά, του Κάτω Σουλίου, του Μαραθώνα και του Αγίου Παντελεήμονα καθώς και οι Οικιστικοί Συνεταιρισμοί Δικαστικών Υπαλλήλων και Δικαστικών & Εισαγγελέων.
 
Η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 2.001.997,42 τετραγωνικά μέτρα εκ των οποίων τα 750.000 τετραγωνικά μέτρα περίπου είναι το εμβαδόν της υδάτινης επιφάνειας και περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κωπηλατοδρομίου Κανό - Καγιάκ συνολικής επιφάνειας 7.937,40 τμ. Στο νότιο τμήμα του ακινήτου έχει κατασκευαστεί ο κύριος όγκος των κτιρίων του Κωπηλατοδρομίου σε διαμορφωμένο τεχνητό νησί, ενώ στη νησίδα που διαχωρίζει τους δύο υδάτινους στίβους και κατά μήκος του κυρίως στίβου έχουν κατασκευαστεί πύργοι χρονομέτρησης και εκκίνησης που εξυπηρετούν τα αθλήματα του Κανό – Καγιάκ και της Κωπηλασίας.
 
Η είσοδος στο ακίνητο επιτυγχάνεται μέσω της Λεωφόρου Σχοινιά στο νότιο τμήμα του ακινήτου, όπου παρέχεται η δυνατότητα υπαίθριας στάθμευσης οχημάτων μέσω των parking που έχουν κατασκευαστεί εκεί, ενώ το ακίνητο εξυπηρετείται και από ελικοδρόμιο.
 
Το ακίνητο είναι κατάλληλο για χρήσεις αθλητισμού και αναψυχής.