Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση 2 ακινήτων στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου, Ηράκλειο Κρήτης.

Τα προς αξιοποίηση ακίνητα συνίστανται (α) σε έκταση 30.000 τμ περίπου και (β) σε παραθαλάσσια έκταση 316.000 τμ περίπου.

Η ευρύτερη περιοχή των ακινήτων διαθέτει μια αξιόλογη αναπτυξιακή δυναμική, κυρίως λόγω χρήσεων τουρισμού και παραθεριστικής κατοικίας που βρίσκονται σε αυτή. Αποτελεί δε μια περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένες σύγχρονες υπερτοπικής σημασίας και εμβέλειας υποδομές όπως το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, το Ενυδρείο Cretaquarium του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, η ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ξενοδοχειακά καταλύματα πολύ υψηλών προδιαγραφών, καθώς και γήπεδο golf.

Τα ακίνητα είναι εύκολα προσβάσιμα, καθώς τοποθετούνται επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και απέχουν 16 χλμ από το λιμάνι Ηρακλείου, 13 χλμ από τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» και 10 χλμ από τον εξαιρετικά δημοφιλή οικισμό της Χερσονήσου.

Τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των ακινήτων προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες αστικής ανάπλασης και αξιοποίησης, με παράλληλη δημιουργική χρήση της παραλιακής ζώνης, για τη δημιουργία μιας περιοχής-οροσήμου μικτών χρήσεων με εθνική σημασία και διεθνή προβολή ενισχύοντας την ελκυστικότητα της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού.

H αξιοποίηση των ακινήτων θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3986/2011, όπως ισχύει.