Ψηφιακό Μέρισμα

Ολοκληρωμένο

Υποδομές

Το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων είναι εθνικός πόρος υψηλής οικονομικής σημασίας, καθώς επιτρέπει τη λειτουργία των τηλεοπτικών/ραδιοφωνικών σταθμών και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Η τρέχουσα σταδιακή μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό θα απελευθερώσει ένα σημαντικό εύρος του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, με το σημαντικότερο μέρος να είναι γνωστό και ως «Ψηφιακό Μέρισμα». Το «Ψηφιακό Μέρισμα» καθώς και άλλες περιοχές του ραδιοφάσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και τηλεοπτικών εκπομπών όπως:

  • Βελτιωμένη Ασύρματη Ευρυζωνικότητα (wireless broadband), προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για κινητή πρόσβαση στο διαδίκτυο, να βελτιωθεί η λήψη εντός των κτιρίων και να αυξηθεί η κάλυψη αγροτικών περιοχών, κάτι σημαντικό για την Ελλάδα λόγω των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της.
  • Εκπομπή τηλεοπτικού σήματος σε φορητές συσκευές (Mobile TV), επιτρέποντας στους χρήστες να δέχονται και να παρακολουθούν πολλαπλά κανάλια
  • Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DTT), για εκπομπή μεγαλύτερου αριθμού ψηφιακών καναλιών, σήματος υψηλής ευκρίνειας (High Definition) και άλλων διαδραστικών υπηρεσιών (π.χ. video on demand)

Το Ταμείο, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και την EETT, επιθυμεί να χορηγήσει τα δικαιώματα χρήσης του φάσματος σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ειδικά σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι συχνότητες αυτές περιλαμβάνουν:

  • Τις ζώνες ΙV και V των UHF, που περιλαμβάνουν και την περιοχή 790-862 MHz που αποτελεί το «Ψηφιακό Μέρισμα».
  • Την περιοχή 2.500-2.690 MHz

DOWNLOADS

Σχετικά Άρθρα

Μοιράσου το έργο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Εκτύπωση