Σχέδιο Προστασίας Δασών

Σε Εξέλιξη

Μονάδα Ωρίμασης Έργων

Το «Σχέδιο Προστασίας Δασών έχει ως στόχο την υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων αντιπυρικής προστασίας σε περιοχές άμεσης προτεραιότητας, όπως αυτές έχουν υποδειχθεί από την Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με στόχο τη θωράκιση των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας από πυρκαγιές κατά το έτος 2022.

Τα δάση, με την πληθώρα οικοσυστημικών υπηρεσιών που προσφέρουν (όπως π.χ. η διασφάλιση της ποιότητας του νερού, η πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους, η αποτροπή πλημμυρών, η διατήρηση της βιοποικιλότητας κ.ά.) είναι αναγκαία για την ευημερία όχι μόνο των σημερινών αλλά και των μελλοντικών γενεών.

Το έργο, πέρα από τις δράσεις που χρήζουν άμεσης υλοποίησης, όπως οι εργασίες καθαρισμών δασών και δασικών εκτάσεων, συντήρησης δασικού οδικού δικτύου και συντήρησης αντιπυρικών ζωνών, περιλαμβάνει και άλλες δράσεις πιο μακρόπνοου σχεδιασμού, όπως η εκπόνηση μελετών Κατάρτισης Σχεδίων Αντιπυρικής Προστασίας για 38 κρίσιμα δασικά οικοσυστήματα της χώρας.

Το Σχέδιο Προστασίας Δασών έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

 

 

DOWNLOADS

Σχετικά Άρθρα

Παραρτήματα Πρόσκλησης ειδικών δασοτεχνικών έργων του άρθρου 16 παρ. 5 του ν. 998/1979 για τον καθαρισμό των δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών, σε εκτάσεις ευθύνης Δασαρχείων Αιγάλεω, Πεντέλης, Σπάρτης, Καλαμπάκας, Περτουλίου, Σταυρού, Αγιάς, Ξάνθης, Πειραιά, Χαλκίδας καθώς και της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας.

Παραρτήματα Πρόσκλησης ειδικών δασοτεχνικών έργων του άρθρου 16 παρ. 5 του ν. 998/1979 για τον καθαρισμό των δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών, σε έκταση ευθύνης των Δασαρχείων Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Κ. Νευροκοπίου, Σουφλίου, Σταυρούπολης και Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης.

Παραρτήματα Πρόσκλησης ειδικών δασοτεχνικών έργων του άρθρου 16 παρ. 5 του ν. 998/1979 για τον καθαρισμό των δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών, σε έκταση ευθύνης των Δασαρχείων Χαλκίδας, Λαμίας, Σπερχειάδας, Λίμνης, Σκοπέλου, Αταλάντης Λάρισας, Μουζακίου και Διευθύνσεων Δασών Σάμου, Πιερίας και Λέσβου.

Παραρτήματα Πρόσκλησης ειδικών δασοτεχνικών έργων του άρθρου 16 παρ. 5 του ν. 998/1979 για τον καθαρισμό των δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών, σε έκταση ευθύνης των Δασαρχείων Αρναίας, Κασσάνδρας, Πολυγύρου, Σταυρού, Έδεσσας και Αριδαίας.

Μοιράσου το έργο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Εκτύπωση