Ξενία Κύθνου

Ολοκληρωμενη

Ακίνητα

Τοποθεσία

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, Δήμος Κύθνου

Είδος Ακινήτου

Γη με κτίσματα

Έκταση

7.018,40 τμ

Δομημένη Επιφάνεια

4.040,45 τμ και 683,47 τμ ημιυπαίθριοι χώροι

Έντος Σχεδίου

Εντός του ΟΤ 28 του εγκεκριμένου σχεδίου στον Τομέα Α με χαρακτηρισμό χρήσης «Χώρος Λουτρικών και Ξενοδοχειακών Εγκαταστάσεων»

Ακίνητο σε εξαιρετική θέση στον παραδοσιακό οικισμό Λουτρά Κύθνου, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την παραλία, με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Το ακίνητο έχει ιδιαίτερα σημαντική ιστορική και πολιτιστική αξία, δεδομένου ότι κατασκευάσθηκε την περίοδο της βασιλείας του Όθωνος από τον Δανό αρχιτέκτονα, Christian Hansen. Οι εγκαταστάσεις τροποποιήθηκαν από τον Ernst Ziller, την περίοδο 1871-1891 και έχουν χαρακτηρισθεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία καθώς αποτελούν αξιόλογα δείγματα αρχιτεκτονικής, άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία των Λουτρών Κύθνου.

Εντός του ακινήτου υπάρχουν δύο ιαματικές πηγές, α) η αλατούχα ιαματική πηγή των «Αγίων Αναργύρων» και β) η σιδηρούχα ιαματική πηγή «Κάκαβος».

 

Τοποθεσία

 

Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση Λουτρά Κύθνου, που αποτελεί έναν από τους ομορφότερους και δημοφιλέστερους οικισμούς στο νησί. Απέχει 12 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Μέριχα και 5 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Κύθνου.

Η Κύθνος συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά και του Λαύριο. Το δρομολόγιο από τον Πειραιά διαρκεί τρεις ώρες και από το Λαύριο μία ώρα και σαράντα λεπτά.

Η ακριβής θέση του ακινήτου απεικονίζεται στον χάρτη Google.

 

Κτιριακές εγκαταστάσεις

 

Το ακίνητο αποτελείται από ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, κέντρο υδροθεραπείας και υποδομές υποστήριξης. Το ξενοδοχείο, που σταμάτησε να λειτουργεί το 1999, βρίσκεται σε τριώροφο κτίριο και διαθέτει 46 δωμάτια.

Το κέντρο υδροθεραπείας αποτελείται από 14 ξεχωριστά μαρμάρινα λουτρά, αποδυτήρια και βοηθητικούς χώρους. Θεωρείται η πρώτη υποδομή ιαματικού τουρισμού που λειτούργησε στην Ελλάδα.

 

Σύμβουλοι Αξιοποίησης

ΕΤΑΔ Α.Ε.

Νομικός Σύμβουλος: KLC Law Firm

Τεχνικός Σύμβουλος: ΤΕΧΝΕΔΡΟΣ, Εταιρεία Συμβούλων Μηχανικών

 

DOWNLOADS

Σχετικά Άρθρα

Μοιράσου το έργο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Εκτύπωση