Ξενία Σκιάθου

Ολοκληρωμένη

Ακίνητα

Τοποθεσία

Περιφέρεια Θεσσαλία, Νομός Μαγνησία, Δήμος Σκιάθου

Είδος Ακινήτου

Γη με Κτίσματα

Έκταση

65.977 τ.μ

Δομημένη Επιφάνεια

2.542,92 τ.μ.

Έντος Σχεδίου

Όχι

Ακίνητο σε προνομιακή θέση δυτικά της φημισμένης σε όλες τις Σποράδες παραλίας των Κουκουναριών, σε λοφώδη κατάφυτη περιοχή  μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με εκπληκτική και απεριόριστη θέα στο Αιγαίο και τη λίμνη της Στροφυλιάς.

Στο ακίνητο σχεδιάστηκε από το αρχιτέκτονα Γ. Νικολετόπουλο  και κατασκευάστηκε το 1963 το ΞΕΝΙΑ Σκιάθου που έχει  χαρακτηριστεί μερικώς διατηρητέο, βάσει της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και του ιστορικού του ενδιαφέροντος.

 

Τοποθεσία

Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση Κουκουναριές μια από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Απέχει 11 χλμ. από τη χώρα της Σκιάθου όπου βρίσκεται το Λιμάνι και το εμπορικό κέντρο του νησιού και 14 χλμ από το Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου “”Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης””. Έχει άμεση πρόσβαση και εξυπηρετείται από τον οδικό άξονας Σκιάθος – Κουκουναριές.

Η Σκιάθος συνδέεται αεροπορικά με την Αθήνα (διάρκεια πτήσης 40 λεπτά) με τακτικά δρομολόγια ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Η Σκιάθος απέχει 41 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Βόλου (διαδρομή 2 ώρες και 30 λεπτά με πλοίο και 1 ώρα και 25 λεπτά με ιπτάμενα δελφίνια), 44 ναυτικά μίλια από τον Άγιο Κωνσταντίνο   (διαδρομή 2 ώρες και 30 λεπτά με πλοίο και 1 ώρα και 25 λεπτά με ιπτάμενα δελφίνια) και 104 ναυτικά μίλια από τη Θεσσαλονίκη.

Η ακριβής θέση του ακινήτου απεικονίζεται στο χάρτη Google.

 

Κτιριακές εγκαταστάσεις

Τριώροφο Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ με δομημένη επιφάνεια 2.542,92 τ.μ. συνολικής δυναμικότητας 32 δωματίων (64 κλινών). Στο κεντρικό τμήμα του ισογείου και του 1ου ορόφου και στον 2ο όροφο αναπτύσσονται οι χώροι υποδοχής, οι βοηθητικοί χώροι και οι χώροι υπηρεσίας. Στο ισόγειο και στον 1ο όροφο εκατέρωθεν του κεντρικού κοινόχρηστου χώρου αναπτύσσονται οι πτέρυγες των δωματίων. Στο 2ο όροφο λειτουργούν οι χώροι υποδοχής, σαλονιού, εστιατορίου – μαγειρίου, ο χώρος του bar κ.λπ.

 

Σύμβουλοι αξιοποίησης

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος: EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ – NBG SECURITIES SA
Τεχνικός Σύμβουλος:SAVILLS HELLAS Ltd-PLANET AE- ΑΣΠΑ ΑΕ
Νομικός Σύμβουλος: KLC Law Firm

 

DOWNLOADS